Ova legenda je pradeda Nenada Marinkovića Gastoza: Znate ga iz "Ko to tamo peva", zbog njegove face bićete u transu
Gastoz, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

šok

Ova legenda je pradeda Nenada Marinkovića Gastoza: Znate ga iz "Ko to tamo peva", zbog njegove face bićete u transu

Njegova epizodna uloga u kultnom filmu i scena u kojoj stariji čovek zabranjuje putnicima iz legendarnog autobusa firme Krstić da pređu preko njegovog oranja jedna je od najupečatljivijih scena

Objavljeno: 07:26h

Nenad Marinković Gastoz sve je iznenadio kada je najavljen kao učesnik Elite 8.

On iza sebe ima bogatu rijaliti karijeru, a s obzirom da ima armiju fanova, sigurno je da važi za jednog od favorita.

Gastozov pradeda je čuveni glumac Stanojlo Marinković, koji je ostao posebno upamćen po ulozi u kultnom filmu "Ko to tamo peva" Slobodana Šijana.

Pradeda Gastoza iz Elite 8
Pradeda Gastoza iz Elite 8foto: prentscreen/youtube/Sorin Deheljan

Njegova epizodna uloga u kultnom filmu i scena u kojoj stariji čovek zabranjuje putnicima iz legendarnog autobusa firme Krstić da pređu preko njegovog oranja jedna je od najupečatljivijih scena domaće kinematografije, a izreke:" Dalje nećeš moći" i "Bušiii", i danas se rado citiraju.

Osim toga, Stanojlo je tumačio i lik seljaka koji kuka da više nema snage da čisti bunar u filmu "Maratonci trče počasni krug".

Stanojlo se, sem u ovim filmovima, pojavio još i u ostvarenjima kao što su "Najlepše doba", "Kako sam sistematski uništen od idiota". Umro je 2000. u 91. godini.

Gastoz o hapšenju na Tajlandu

1 / 6 Foto: RTV Pink printscreen

– Jako mala, bez vazduha, vrela. A zatvorenici su bili stranci koji su završili tu gde sam i ja, nije bilo nekih turbulencija. Sprijateljio sam se sa svima, generalno sam takav, kao što me znate vi, takav sam bio i tamo, ali nisam mogao da tek tako budem normalan. Oni znaju gde su, ja znam gde sam i sada se tu malo pronalazimo, na neki malo tiši način, laganiji smo, nećemo da se otvaramo jedan drugom, merkamo se, na neke sitnice jedan drugog kupimo, pa onda uđemo u neku malo bolju, dublju konverzaciju. Kad podeliš hranu, ponudiš cigaru, to je velika stvar. A kada nisi komunikativan, kad si u panici, stresu, sam se odbaciš od mase i ne želiš kontakt sa drugima, onda te odabce i ostali – rekao je Gastoz i priznao šta mu je najteže palo:

- Ulazak u sobu u Bangkoku, to je bilo baš „heavy“. To je bilo neverovatno. I te vrućine, taj pakao, da ne možeš da dišeš. Ne mogu da kažem da sam svakim danom bio hrabriji, ali nekako sam se utopio u masu, okruženje. Samo sam tražio način da izmamim osmeh od tih ljudi, da bude zanimljivija priča.

Devojci neizmerno zahvalan

Gastoz je otkrio i da je tokom svih dana na Tajlandu uz njega bila njegova devojka, kojoj je, kako je istakao, neizmerno zahvalan.

- Ona je mene kupila za sva vremena. Moraću spomenik da joj dignem, najveći u sred centra grada. Ona je bila nešto neverovatno. Njen požrtvovanost, cimanje od prvog dana, nešto neverovatno. Ja joj se zahvaljujem i tek ću da joj se zahvalim baš lepo, i jedva čekam jer je stvarno bila, ne čovek, nego ozbiljna čovečina. i hvala joj na tome. Dok za kumove to ne mogu da kažem, izdešavalo se tu svašta. Sto ljudi, sto ćudi, ni ne interesuje me baš da pričam o njima – iskreno je priznao Gastoz, a potom otkrio da li misli da mu je neko „namestio“ i da li smatra da je situacija mogla da se reši na lakši način - rekao je on za "IDJTV".

- Nije da mi je neko smestio, tako je ispalo na kraju. Smestio sam ja sam sebi, sve se desilo bez veze, a raspametio sam se dok se sve to nije završilo. Verujem da niko nije imao lošu nameru, ali je moglo sve pametnije da se odigra. Kum je imao prostora, nikad neću da shvatim zašto je to tako bilo. Ne mogu da kažem da je glup čovek, da nije snalažljiv. To je Tajland, tu možeš parama mnogo toga da uradiš. Imali smo vremena, ja sam u tom trenutku bio u krevetu dok nisam došao u policijsku stanicu. Ne znam šta je bio njegov plan, ali moglo je drugačije da se odigra. Posle sam ja platio najveću kaznu, ne on.

00:09

Gastoz pozvao prijatelje na slavu pa se olešio i zaspao

(Espreso/blic/Prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.